Index Vakbarát Hírportál

Az összes sarlatán megemlegeti ezt az őszt

2017. szeptember 18., hétfő 06:51 | hat éve frissítve

Nem csak a pártok kampánya indul be nemzeti konzultációkkal, aláírásgyűjtésekkel, telefonos akciókkal, hanem hétfőn elkezdődik az őszi ülésszak is a parlamentben.

Egyelőre nem tudni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kér-e szót napirend előtt, bár valószínű, hogy minden frakció azon lesz, hogy minél jobban beindítsa a 2018-as parlamenti választás előtti őszt.

Mindenesetre érdemes áttekinteni röviden, mi várható az első héten, illetve mit lehet tudni az őszi szezon törvényalkotási tervéről.

Ez csak az első hét tervezete, de még nyáron felkerült a kormány törvényalkotási programja is. Ebben nincsenek igazán meghatározó, a társadalmat megmozgató elképzelések, hanem főleg technikai változtatásokat találhatunk. Például:

A kormány 46 törvényjavaslattal készül az őszi szezonra, a legérdekesebb talán a Magyar Pszichológus Kamara létrehozásáról szól. Várhatóan novemberben nyújtják be, és decemberben fogadnák el.

Igaz, a kamara létrehozásáról szóló törvénytervezet már tavaly ősszel is a kormány tervei között szerepelt, azonban végül be sem nyújtották. Az elképzelés lényege, hogy csak olyan foglalkozhasson lélekgyógyítással, akinek erről papírja van, így ki lehet majd szűrni a sarlatánokat.

Rovatok