Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktornak végre van egy jó felvetése migránsügyben

2017. szeptember 29., péntek 13:42

A miniszterelnök szerint valakik rengeteget hazudtak a magyaroknak. Eljött a számvetés ideje, hívjuk segítségül a logikát.

Mielőtt megpróbálnánk választ találni, hogy vajon kikre gondolt Orbán Viktor, először tekintsük át az események kivonatos krónikáját.

És akkor most próbáljuk meg megérteni, vajon Orbán Viktor szerint ki hazudott a magyaroknak.

1. Orbán szerint Soros (és az "ügynökei") hazudnak

Azt ugye pontosan lehet tudni, hogy a kormány szerint mit akar Soros György: évi egymillió bevándorlót Európába betelepíteni, kötelezően szétosztani őket, lebontatni a kerítéseket, 9 millió forintnyi segélyt mindegyiknek, átalakítani az európai országok mai kulturális arculatát, és megbüntetni Magyarországot az ellenállása miatt.

A kormány szerint ezek Soros (nem titkos, hanem nyíltan deklarált) céljai. Ha Soros hazudik, akkor mégsem ezek a céljai. De akkor mik Soros György céljai?

2. Orbán szerint Brüsszel hazudik

A kormány szerint "Brüsszel" Soros György túsza, a tagállamok nemzeti érdekeire vak brüsszeli bürokraták úgy táncolnak, ahogy a milliárdos fütyül.

Ha Brüsszel hazudik, akkor a bürokratái mégsem akarják végrehajtani például a menekültek igazságos elosztásáról szóló uniós határozatot. De akkor mégis mi a vihart akar Brüsszel?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Orbán Viktornak végre van egy jó felvetése migránsügyben

Vajon ki hazudott az őcsényieknek migránsügyben?

0 · Sep 29, 2017 01:42pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

3. Orbán szerint ő maga hazudik

Tegyük félre egy pillanatra a kétségeinket. Orbán migránsügyi tézisei úgy foglalhatók össze, hogy azért kell minden eszközzel megakadályozni a muszlim menekültek Magyarországra telepítését, mert ezek az emberek a kultúránkat veszélyeztetik, nem integrálhatók. Ezért nem szabad velük szolidárisnak lenni és ezért kell hagyni a "humanitárius blablát" a csudába.

Ha Orbán/a kormánypropaganda hazudik, akkor mindez nem igaz, a muszlim menekültek nem is annyira veszélyesek, és nem ezért kell ellenük kampányolni. De akkor vajon miért?

Borítókép: Menekültek Horgosnál 2015 szeptemberében. Fotó: Huszti István.

Ki vagy kik hazudtak a magyaroknak annyit migránsügyben, hogy már mindenre és mindenkire gyanakodnak?

  • 6823
    Orbán Viktor, a kormánya és a propagandakampányai
  • 1054
    Brüsszel és a bürokratái
  • 949
    Soros és a hálózata

Rovatok