Index Vakbarát Hírportál

Az első menstruációról sokan, az első magömlésről alig beszélnek a neten

2017. október 4., szerda 08:28

A gyerekek főként a neten beszélgetnek a testüket érő változásokról. Az első csók, az első szerelem, az első szexuális együttlét, az első menstruáció, az első magömlés témáit vizsgálta meg a neten a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és a Neticle.

A kutatásban azt vizsgálták, hogy mennyit, hol és hogyan foglalkoznak a magyar nyelvű weboldalak az első csókkal, első szexszel, első szerelemmel, és mi jellemzi az első menstruációról vagy az első magömlésről szóló netes említéseket, írja a Hintalovon Alapítvány sajtóközleménye.

A kutatás főbb megállapításai ezek voltak:

A kutatás eredményei megerősítik az alapítvány szerint, hogy a gyerekek a weben teszik fel a legkönnyebben a szexualitással, szerelemmel összefüggő kérdéseiket.

Nem véletlen, hogy ezt vizsgálta a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, ugyanis a szervezetnek van egy online szexedukációs programja: a Yelon.hu weboldal és a Yelon mobilalkalmazás. A Yelon tartalmai olyan biztonságos, tematikus, szakmai, de közérthető segítséget nyújtanak a 10–18 éves fiúknak és lányoknak, amit a weben magyar nyelven máshol általában nem találnak meg. A program része egy olyan ingyenes chatszolgáltatás is, ahol a 10–18 éves gyerekek név nélkül tehetik fel a szexualitással összefüggő kérdéseiket.

Rovatok