Index Vakbarát Hírportál

Nem adja fel Ferencváros kirúgott képviselője

2017. október 9., hétfő 14:11

A ferencvárosi önkormányzat dörgedelmes közleményben jelentette be, hogy két ellenzéki képviselőt visszahívnak (kirúgnak) a kerület Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottságból. Az LMP-s Jancsó Andreának és az Együtt képviselőjének, Baranyi Krisztinának a kerület szerint az volt bűne, hogy 

Bullshit, mondta kérdésemre Baranyi Krisztina, amikor megkérdeztem tőle, hogy miért vesz semmibe több évtizedes politikai szokásjogon alapuló kultúrát? Egyáltalán, mi lehet ez a szokásjogon alapuló politikai kultúra?

Ahogy én sem, Baranyi sem tudta értelmezni ezeket a pontokat, de szerinte az nem igaz, hogy az önkormányzati kultúrát semmibe vette volna, hiszen az összes olyan ügyben, amit ő képviselt, felszólalt a testületben, illetve írásban a jegyzőhöz is eljuttatta az előterjesztéseket, ahogy ezt a szabályok is megkívánják. Az azonban teljesen rejtély, hogy  mik lehetnek a félinformációk, pontatlanságok, hiszen például az Illatos úti vegyi hulladék és a szennyezet terület ügyét Baranyi vitte, és elérte, hogy a rendezésére az állam több milliárd forintot fordítson.

De említette a helyi szennyvíztisztító-ügyét, amiben Tarlós István főpolgármester is pozitívan állt a felvetéshez. És tényleg hosszan sorolhatók az ügyek, amiket Baranyi vitt, így nehéz megállapítani, pontosan melyik ügynél szakadt el a cérna. Gyanús, hogy nemrég ő maga kezdeményezte a kerületi parkolási ügyben, hogy szüntessék meg a szerződést a külsős céggel, amik a 444.hu szerint megbuherált parkolóautomatákból adnak ki parkolójegyeket.

Ezekben az esetekben az önkormányzat hazugsággal, tudatlansággal, ostobasággal vádolta Baranyit, aki mivel nem jutott egyről a kettőre, a médiához fordult.

Szerinte nem ő járatja le a kerületet, viszont a városvezetés „minimum hanyagul és felelőtlenül bánik a kerület vagyonával. Pereltek már, de elvesztették a pert, próbáltak mindent" - mondta Baranyi. Szerinte fura, hogy más ellenzéki pártok felülreprezentáltak a bizottságokban, míg őket már arányosan sem engedik bizottsági vagy fb-pozíciókhoz.

Nem tudok ezzel mit kezdeni.

Eddig is megvoltak az eszközeim, és mostantól sokkal több energiát fogok arra fordítani, hogy a piszkos ügyeiket feltárjam.”

Kérdéseinket még csütörtökön elküldtük a kerületnek, majd pénteken is, azóta kaptunk két emailt és három telefonvisszahívást, amikben ígérték, hogy reagálnak a kérdésekre. Amint meg is érkeznek a válaszok, mi is megígérjük, hogy cikk születik belőle.

Rovatok