Index Vakbarát Hírportál

Elkeverték a minisztériumban a Farkas Flórián kegyelmi ügyéről szóló adatigénylést

2017. október 14., szombat 10:36

Jávor Benedek azt akarta megtudni, hogy miért titkosították 30 évre Farkas Flórián hűtlen kezelési ügyét, amely miatt börtönbe kellett volna vonulnia, végül azonban államfői amnesztiát kapott. Csakhogy az adatigénylés valahogy elkeveredett – írja a politikus Facebook-oldalán.

Nem teljesítette az igazságügyi tárca azt a közérdekűadat-igénylést, amelyet a Párbeszéd EP-képviselője adott be Farkas Flórián miniszterelnöki tanácsadó kegyelmi ügyében. A miniszterelnök tanácsadóját 1998-ban ítélték el hűtlen kezelés vádjával, de nem kellett bevonulnia a börtönbe, mert Göncz Árpádtól, az akkori köztársasági elnöktől amnesztiát kapott. Jávor azt szerette volna megtudni az igazságügyi tárcától, hogy milyen alapon titkosították az ügyet 30 évre, és azóta felülvizsgálták-e a minősítést.

Az adatigénylések teljesítésére rendelkezésre álló időkeret lejártakor Jávorék telefonon érdeklődtek a minisztériumnál, mikor számíthatnak válaszra, mire azt a tájékoztatást kapták, hogy azért nem válaszolnak, mert a korábban iktatószámmal regisztrált beadvány eltűnt. A Párbeszéd sajtósa az Indexnek azt mondta, Jávor Benedek most újra beadja ugyanazt az adatigénylést.

Rovatok