Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták a kollégánkat megverő biztonsági őrt

2017. október 16., hétfő 19:25 | hat éve frissítve

Kirúgták az Index újságíróját vasárnap este megverő biztonsági őrt, és a KFC felülvizsgálja a biztonsági szolgálattal való együttműködést – írja a gyorsétterem regionális igazgatója, Fukcius Tamás a sajtónak kiküldött közleményben.

Nagyon sajnáljuk a vasárnap este, a Király utcai éttermünkben történt eseményeket. Teljes mértékben vállaljuk a felelősséget a történtekért

– olvasható a cégvezető állásfoglalásában, amely szerint a történtek „teljes mértékben ellentétesek” a cég értékeivel, sőt az általános emberi értékekkel, az udvariasság és a vendéglátás alapelveivel”. Az esetet még vizsgálják, de az már biztos, hogy

Emellett Fukcius azt írja, hogy „vendégünk nyilvános kérésének megfelelően örömmel támogatunk egy magyar karitatív szervezetet, alapítványt”. Szabó Zoltán kollégánk nyilvános Facebook-posztban kérte meg a céget, hogy kárpótlásul adományozzanak félmillió forintot egy elesettekkel foglalkozó egyesületnek.

A közlemény bocsánatkéréssel zárul, valamint azzal, hogy ez egy „elszigetelt eset”, és nem összeegyeztethető azzal, ahogy a KFC általában fogadja a vendégeit.

Ahogy megírtuk, vasárnap este a budapesti Király utcában található KFC gyorsétterem biztonsági őre megverte Szabó Zoltánt, az Index újságíróját, akinek a száját több öltéssel kellett összevarrni.

Rovatok