Index Vakbarát Hírportál

Akadt egy jelentkező a baloldal miniszterelnök-jelöltjének

2017. október 24., kedd 22:02

Egyre kevesebb jelentősége van annak a kutatások szerint, hogy ki lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje, ha lesz. Az adatok alapján még összeadva sem tudják megszorongatni a baloldali pártok Orbán Viktort, ráadásul még mindig nem tudjuk, milyen konstrukcióban indulnak a választáson, az MSZP és a DK ugyanis még a tárgyalási szakaszban van.

A miniszterelnök-jelölt-jelölt neve azonban pár nappal ezelőtt már felröppent. Először csak balos politikusok kezdtek el suttogni Balázs Péter volt uniós biztosról és volt külügyminiszterről (Bajnai-kormány), majd az titokzatos, ám jól értesültnek tűnő B1 nevű blog le is írta.

Az Atv.hu ezután kereste meg Balázst, aki tisztázta: nem kereste meg egyetlen párt sem, de nem is vállalná, hogy a DK-MSZP miniszterelnök-jelöltje legyen.

Ha azt gondolják, a történet ezzel véget is írt, tévednek. Most jön a fordulat, amely miatt egyáltalán ez a cikk született. Balázs Péter ugyanis a HírTV-nek kedd este azt mondta: vállalná a miniszterelnök-jelöltséget egy választási szövetség vagy párt élén, amelyben olyan emberek vannak, akikkel érdemes és lehet dolgozni.

Azt mondta: az ellenzéki politikusoknak ki kellene békülniük egymással, és létrehozni egy olyan egységkormányt, amely valóban leváltaná a zuhanórepülésben lévő mostani kormányzatot.

Tehát én soha nem ugrottam el a feladatok elől, de ahhoz egy szituációnak ki kell alakulnia

- mondta Balázs. Egyelőre azonban a pártokon múlik, kialakul-e ilyen szituáció.

Rovatok