Index Vakbarát Hírportál

Orbán arról beszélt, hogy Isten mellettük áll

2017. október 31., kedd 11:33

Magyarországnak egy keresztény értékeket követni igyekvő kormányra van szüksége – mondta Orbán Viktor a reformáció jubileumi emlékévének központi ünnepségén a Papp László Arénában. A kormányfő a beszédében lényegében arról beszélt, hogy minden, amit a kormány csinál, az nemcsak keresztény, hanem Isten támogatását is élvezi. Azt mondta például, hogy a kormányzat „világerők” ellen is küzd, de Istennek köszönhetően még mindig talpon van.

Orbán azt is megköszönte, hogy imádkoznak érte (a kormányért), és most először a beszédében nem Soros Györgyre, hanem az Istenre utalt, amikor azt mondta: „Életünket és munkánkat egy nálunk hatalmasabb erő határozza meg.” 

Bár a jelenlévők a reformációt ünnepelték, Orbán politikai kampánybeszédet mondott, belekeverve mindebbe Istent. „Magyarországnak a keresztényellenes, internacionalista erők kormányzása után egy kereszténységet követő kormányzásra van szüksége” – utalt Orbán az előző kormányokra, mármint azokra, akik még 2010 előtt voltak hatalmon. A kormányfő megdicsérte magukat, amiért megvédik a családot, a nemzetet.

De kiderült, hogy hiába a gyarapodás, nem a pénz a legfontosabb. „Mi nemcsak olyan jövőt akarunk, ahol mindenkinek lesz munkája, hanem azt, hogy minden munka az Isten dicsőségét szolgálja" – mondta. Végül arról beszélt, hogy jó lenne, ha végre egységes lenne a magyar nép. „A felismert igazság szabaddá tesz” – fogalmazott. Szerinte az igazságot már felismertük, de még meg kell tanulnunk, miképpen lehet a felismert igazságot együtt maradva képviselni. 

„Isten óvja Magyarországot!” – ezzel fejezte be beszédét. 

Rovatok