Index Vakbarát Hírportál

Két ember még mindig életveszélyben van a dámóci italmérgezés miatt

2017. november 6., hétfő 11:19

Kórházi tájékoztatás szerint még hat embert ápolnak a dámóci italmérgezés miatt Miskolcon, közülük ketten életveszélyes állapotban vannak. Mint ismert, pénteken több embert vittek kórházba a Borsod megyei Dámócról, miután pálinkaként árult mérgezett italt fogyasztottak. Egy 68 éves nő és egy 14 éves fiú meghalt. A dámóci polgármesterszerint a 14 éves halálos áldozat apja és nagybátyja is súlyos állapotban van.

A hat kórházban ápolt ember közül két férfi életveszélyes állapotban van, közölte Tiba Sándor, a megyei kórház főigazgatója az MTI-vel. Mint mondta, őket a toxikológiai osztályon lélegeztetik, és a leggondosabb kezelések ellenére sem látszanak a javulás jelei. Négy beteg a nefrológiai osztályon művesekezelést kapott, a rendszeres laborkontroll eredményeitől függ, hogy szükségük lesz-e újabbra.

Dámócon metil-alkohol-mérgezés történt. A metil-alkohol sejtméreg, amely károsíthatja a vesét, a májat, légzési nehézséget, vakságot is okozhat.

A rendőrök őrizetbe vettek két férfit, egy helyit, akitől az áldozatok a mérgező folyadékot vásárolták, majd egy lácacsékei férfit is, akitől a gyanú szerint a mérgező ital származik.

A dámóci polgármester elmondta, hogy a rendőrség kérésére végigjárták a házakat és figyelmeztettek mindenkit, hogy ne vegyenek bizonytalan eredetű alkoholt, ha pedig már fogyasztottak ilyet, forduljanak orvoshoz. Ennek nyomán néhány embert még kórházba vitték kivizsgálásra, de többségüket haza is engedték.

Rovatok