Index Vakbarát Hírportál

Diákokra zuhant az ablak egy csepeli gimnáziumban, ahol évek óta megoldatlan a nyílászárók cseréje

2017. november 15., szerda 11:23 | aznap frissítve

A Momentum csepeli képviselőjelöltje és elnökségi tagja, Dukán András adott ki közleményt arról, hogy a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban kedden az egyik ablak tokkal együtt ráesett a diákokra. A politikus – aki korábban az iskola oktatója volt – szerint két diák sérült meg, az összetört ablak szilánkjai vagdosták meg őket. Azt is írta, hogy az iskolában korábban már több ablakot beszögeltek balesetveszély miatt.

„A Momentum oktatáspolitikusaként nem mehetek el amellett, hogy Németh Szilárd, mintegy másfél évvel ezelőtt, nyilvános sajtótájékoztatón tett ígéretet az iskola felújítására. Ideje, hogy szembenézzen a magyar oktatás tragikus állapotával" – írta Dukán András.

Az iskola megerősítette a hírt, de azt állították, hogy véletlen baleset történt, amelynek nincs köze az iskolai nyílászárók rossz állapotához.

„A szellőztetés céljából nyitott ablak alatt ülő diák a székről felállva, fejét és vállát az ablakba ütötte, amely ettől a csuklópántokból kicsúszott és az asztalra, majd a mellette ülő társára dőlt.

Az egyik diák agyrázkódást szenvedett, társának kézfején az ablaküveg vágásos sérüléseket okozott. Mindkettőjüket mentő szállította kórházba, a kezén sérült tanulót megműtötték"

– írta Bese Benő igazgató. A diákok már jól vannak, holnap elhagyhatják a kórházat.

A kormányszerv is megszólalt

A Klebelsberg Központ is közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. Azt írják, sajnálattal vették tudomásul, hogy „egyesek csúsztatásokkal a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban történt tanulói balesetből is pártpolitikai ügyet kívánnak kreálni". Érdekes, hogy az iskolaigazgató által az Indexnek elküldött levél és a kormányszerv közleményének bizonyos, fent is idézett mondatai szóról szóra megegyeznek. 

„A Klebelsberg Központ ismételten kéri a sajtó és a politikai pártok képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a gyermekek mindenekfelett álló érdekeit, és ne keltsenek indokolatlan pánikot, valamint ne használják fel a diákokat pártpolitikai célokra” – írták.

(Borítókép: Google Street View)

Rovatok