Index Vakbarát Hírportál

Masszázsra és Oravecz Nóra találkozóra költötték az uniós felzárkóztatási támogatást Gávavencsellőn

2017. november 17., péntek 21:21 | hat éve frissítve

A szabolcsi Gávavencsellőn egészen furcsán használták fel az Európai Unió társadalmi felzárkóztatásra adott pénzét. A szegregáció felszámolására kapott 135 millió forintos támogatásból költöttek

De jutott pénz Oravecz Nóra előadásra is. Az uniós forrásokat a pályázat szerint hátrányos helyzetűek mosási, tisztálkodási és főzési lehetőségeinek megteremtésére kellett volna költeni.

A furcsaságokat a HírTV-n futó Célpont stábja fedezte fel, és utolérték a Gávavencsellő polgármesterét is. Mikor a riporter a Vojto Mihályné polgármesternél érdeklődött a felzárkóztatási programról, a településvezető először sértegetni kezdte az újságírót, majd később kiküldte a hivatalból.

Annyit mindenesetre elmondott a polgármester, hogy az uniós projekt elemei gond nélkül átcsúsztak a 2015-ös ellenőrzésen. Csakhogy ez nem igaz, ugyanis a HírTV birtokába jutott dokumentum szerint az uniós szervek 12 millió forint visszafizetésére kötelezték az 4000 fős falu önkormányzatát. Egyébként a projekt részeként létrehoztak még három szociális-közösségi házat is, bár a Célpont stábja csak egyet talált nyitva a településen, és ott is csak egy sertéstelep működött a hátsó udvarban.

Rovatok