Index Vakbarát Hírportál

Még idén bíróság elé állítanák Jakubinyit

2017. november 20., hétfő 08:28

Még idén ismét bíróság elé kell állnia Jakubinyi Róbertnek, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatát érintő Egymásért Egy-másért Alapítvány botránya egyik főszereplőjének - írja a Magyar Idők.

Jakubinyit - aki októberben egy másik ügyben első fokon már négy évet kapott szintén vesztegetésért - az Egymásért Egy-másért Alapítvány ügyének kulcsfiguráját adócsalással, sikkasztással és csempészéssel vádolják mint felbujtót.

Ez utóbbi büntetőügyben tárgyalást előkészítő ülést tűztek ki. A nyilvánosság kizárásával zajló ülés feladata annak biztosítása, hogy törvénysértő vád ne kerüljön a bíróság elé, és az eljáró tanács ne vonjon hatáskörébe vagy illetékességébe nem tartozó ügyet. A lap úgy tudja, hogy az adott ügyben pertechnikai kérdések merülhetnek fel, elsősorban az eljárás gyorsítása érdekében. Az előkészítő ülés után tűzi ki Albrecht Krisztián bíró a tárgyalási napokat, még idei dátumokkal, ám az elsőfokú ítélet kihirdetése tavasznál korábban nem várható.

Jakubinyi nyár óta előzetes letartóztatásban van a másik, most bírói szakba eljutott ügye miatt.  Jakubinyi a vádirat szerint arra próbálta rábírni az éjszakai életben ismert, házi őrizetben lévő Tanyi György védőjét, hogy az ügyvéd vegye rá védencét: szökjön meg, és Pintér Sándorral kapcsolatos dokumentumokat vigyen ki külföldre azért, hogy azok segítségével az ottani sajtóban lejárassa a belügyminisztert.

Rovatok