Index Vakbarát Hírportál

Szél Bernadették kiírták Németh Szilárd mögé, hogy hazudik

2017. november 20., hétfő 12:10

Sajátos módját választották a parlamentben az LMP-sek, hogy kifejezzék véleményüket a Fidesz álláspontjáról. Németh Szilárd Fidesz-alelnök felszólalása alatt ugyanis Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az ökopárt társelnökei egyszerűen odaálltak a képviselő mögé egy papírral, amelyre azt írták:

Hazudik!!!

Németh Szilárd napirend előtt azért kért szót, hogy reagáljon Soros György hétfőn reggel publikált válaszára. Soros pontról pontra cáfolta a kormány nemzeti konzultációs kérdőívének tartalmát, több ponthoz is azt írta: „Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez hazugság." Majd a Financial Timesnak adott interjúban azt is mondta, hogy Orbán megváltozott, „egy rendszerellenes lázadóból egy maffiaállam vezetője lett".

Németh Szilárd azzal kezdte a felszólalását, hogy Soros is kitöltötte a nemzeti konzultációt". Németh Szilárd szerint bár kapásból letagadta, hogy lenne ilyen elképzelése" a migrációról, szerinte a honlapján Soros elővette a régi kazettát, és lejátszotta". Vagyis igenis létezik a Soros-terv. Halkan azt is megjegyezte, hogy szerinte az LMP előtte felszólaló, a teremben folyton bekiabáló frakcióvezetője, Szél Bernadett egyet is ért ezzel.

Szél azonban nemcsak hangoskodott, hanem el is hagyta a helyét, és a felszólalás alatt egyszer csak megjelent Németh Szilárd mögött Hadházy Ákossal. A két LMP-s társelnök ekkor mutatott fel egy A4-es papírt, amelyre ott firkálták rá, hogy hazudik!!!". Ez arra utal, hogy nem valami előre egyeztetett akció volt, az írás alig volt olvasható a papírokon.

Jakab István, a parlament fideszes alelnöke levezető elnökként figyelmeztette az LMP-seket, hogy a házszabályt megsértették, hiszen nem kértek engedélyt szemléltetésre. És mivel a figyelmezetésére nem fejezték be az akciót, a házelnöknél „a szemléltetés szabályainak megsértése miatt a bírságolást kezdeményezni fogom”.

A parlamenti szabályok szerint Szélék nem kaptak szót, felszólalhatott viszont a kormány nevében Dömötör Csaba államtitkár (Miniszterelnöki Kabinetiroda), aki annyit mondott az akcióra: „Sajnálom, hogy Ron Werber tanácsaiból ennyire futja. Ez méltatlan egy magát miniszterelnök-jelöltnek tekintő képviselőhöz.”

Szél a fideszes agymosás ellen tiltakozik

Szél Bernadett azt mondta az akció után az Indexnek, hogy nem volt előre tervezett. Azért mentek oda Németh Szilárd mögé a papírral, mert

nem voltunk hajlandók szótlanul nézni az ülésteremben, ahogy a választók agymosásán dolgozik a Fidesz.

A bekiabálásainkat kiszűri a rendszer, ezért kerestünk alternatív megoldást arra, hogy felhívjuk a választók figyelmét: aki a fideszes politikusokat hallgatja, agymosás áldozatává válik."

Szél arra is utalt, hogy Jakab István alelnök nem volt hajlandó felolvasni a napirend előtti felszólalása címét. „Hagyjuk a számokat, Zolikám, én máshogy látom a világot" – ezt a címet adta Szél az oktatási tárgyú felszólalásának. Ez Orbán Viktor állítólagos megszólalására utal, amelyet egyszer Pokorni Zoltán érveire válaszolt egy zárt körű frakcióülésen. Jakab alelnök nem olvasta fel a „Zolikámat", azt „miniszter úrra” változtatta (azt gondolta, Balog Zoltán miniszterről lehet szó), amire Szél most azt mondta: durva lépésnek" tartja, hogy önhatalmúlag megváltoztatták a napirend előttim címét, ez is elfogadhatatlan, rendkívüli házbizottságot is összehívatunk mára".

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy reagált az esetre, hogy "szégyen, amit Soros emberei művelnek. Már nem csak az Európai Parlamentben, hanem a magyar parlamentben is nyíltan Soros György és nem a magyar emberek oldalára állnak. Ez nem meglepő, hiszen Szél Bernadett is Soros katonája, korábban ő maga is a Soros-féle migránspárti szervezeteknél dolgozott."

Rovatok