Index Vakbarát Hírportál

Klórgáztól fuldokoltak diákok a nyíregyházi egyetem uszodájában

2017. november 21., kedd 12:10 | aznap frissítve

Kilencen szenvedtek klórgázmérgezést a Nyíregyházi Egyetem uszodájánál kedd délelőtt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A testnevelés tanszék uszodájának egyik helyiségében hypót és kénsavat öntöttek véletlenül össze, ekkor szabadult fel a mérgező gáz, mondta Dóka Imre, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője..

A Szon.hu helyszíni tudósítója is beszámolt a vegyszerkiáramlásról, és hogy a katasztrófavédelmisek 9 köhögő, fuldokló sérültet menekítettek ki az épületből.

A katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta, a helyszínre riasztott tűzoltók teljes légzésvédelmi felszerelésben három embert mentettek ki az épületből, a többieknek sikerült saját erejükből kimenekülni. A katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai az átszellőztetés után már egészségre káros értékeket nem mértek.

A Jósa András Oktatókórház közleménye szerint kilenc hallgató került be fulladásos, köhögéses tünetekkel a kórházba, hárman közepesen súlyos, hatan enyhébb klórgáz-mérgezést szenvedtek. Pár órás megfigyelésre mindenkit bent tartanak, az enyhébb mérgezést elszenvedettek már kedden hazamehetnek. A súlyosabb mérgezetteket az állapotuktól függően tartják bent.

Rovatok