Index Vakbarát Hírportál

Egyelőre nem épül újabb kerítés a magyar határon

2017. november 23., csütörtök 09:58

Magyarország csak abban az esetben kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra, mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális műsorában. Bakondi György közölte: egyelőre nem tapasztalják ezt, a román és az ukrán határ ellenőrzése a magyar és a határrendészeti partnerszervek közreműködése nyomán hatékony.

A kerítést nem örömünkben építettük, hanem a magyar lakosság biztonságának védelme érdekében, idézi az MTI Bakondit. A főtanácsadó szerint ugyan nem a 2015-ös mértékben, de most is folyamatos a nyomás a balkáni útvonalon, ahol most is mintegy 80 ezer menekült tartózkodik és szüntelen az utánpótlás a görög szigetekre érkezőkből.

A magyar határon sok ezren kísérlik meg az átjutást, ők a kerítés hiányában Nyugat-Európába mennének, mondta Bakondi György. A miniszterelnök főtanácsadója közölte: hiányolják a szolidaritást az Európai Unió részéről, ugyanis miközben a bolgár, a spanyol, a görög vagy a francia-brit kerítést "jó kerítésnek" tekintik az EU vezetői, a magyart bírálják.

Rovatok