Index Vakbarát Hírportál

Megmérgezték a koktélkirály kutyáját

2017. november 24., péntek 09:29

Pár napja megmérgezték Lajsz András hétéves brazil masztiffját, Gordont, akit korábban a világ legszebb kutyájának is választottak - számolt be a Bors. Lajsz teljesen összeomlott a hír hallatán. Gordonra felfúvódva találtak rá az udvaron. Gordon hathetes kora óta Lajsszal volt, kiskora óta versenyekre jártak, Európa-bajnok is volt.

Lajsz szerint a tragédia hátterében egy sikertelen rablási kísérlet áll. Az udvaron jól kivehető lábnyomokat is találtak, az oldalsó kapu is nyitva volt, valószínűleg be akartak törni hozzájuk. A házig nem jutott el a tettes, mert a kutya feltartóztathatta, amíg volt ereje.

A mixer bejelentette a rendőrségen a történteket, és kérte, hogy nézzenek körül a környéken, hátha elkapják a tettest. A Bors által megkérdezett ügyvéd szerint a kutya megmérgezése állatkínzásnak minősül, ami két évig terjedő szabadságvesztéssel jár. 

Gordon egyszer már túlélt egy traumát, négy éve, szenteste ellopták, de sikerült megszöknie, és az au­tóktól hemzsegő M6-os autópályára keveredett, ott találták meg. 

Rovatok