Index Vakbarát Hírportál

Akkor lett elég, amikor már pengéket tettek az iskolás fiú italába

2017. november 29., szerda 11:39 | aznap frissítve

A békéscsabai általános iskola maga volt a pokol egy 13 éves fiúnak. Az életét egy 15 és egy 14 éves fiú keserítette meg. Amikor még csak azzal szórakoztak, hogy például eldugták a fiú ivópalackját, vagy nagy mennyiségű citrompótlót tettek bele, nem foglalkozott vele senki, sőt a fiú „törvényes képviselője” még akkor sem tett feljelentést, amikor a két nagyobb többször megpofozta és megrúgta a sértettet, mert a szülők el akarták kerülni a konfliktusokat.

A hetedikes fiú jó tanuló volt, a két suhanc viszont „gyenge tanulmányi eredménnyel rendelkezett, rossz magaviseletűek volt”, írja a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség, amely azután emelt vádat a két fiú ellen, hogy 2017. április 19-én összetört borotvapengét tettek az ivókulacsába. 

Az ügyészség szerint több darabra törték, és

a penge felét, illetőleg egy negyed darab éles pengedarabot az utolsó órán észrevétlenül a sértett műanyag ivópalackjába tettek, amelyben ekkor tea volt.

Csak a véletlenen múlt, hogy a sértett az óra után nem ivott bele a pengedarabokat tartalmazó ivópalackba, hanem hazament. Otthon az édesanyja vette észre a pengedarabokat, amikor a sértett ivópalackját kiöblítette.

A rendkívül vékony, éles, hegyes pengedarabok szájba vételkor, lenyeléskor a szájban, a garatban és a nyelőcsőben jelentős érsérüléseket, mély, vágott, szúrt lágyrészsérüléseket okozhatnak. Ezek a 8 napon túl gyógyuló sérülések a sértettnek az átlagost jóval meghaladó fájdalmat okoztak volna, írja az ügyészség.

A két fiatalt társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolják. Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, azzal, hogy a vádlottak a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje alatt a törvény erejénél fogva pártfogó felügyelet alatt állnak. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok