Index Vakbarát Hírportál

Így sajnálkozik a Fidesz

2017. december 4., hétfő 21:37 | aznap frissítve

A Fidesz pert vesztett a Helsinki Bizottsággal szemben egy 2015 májusi közleménye miatt. Hétfőn este lehozták a sajnálkozó közleményüket. 

A Fidesz 2015-ben májusában azt írta, hogy "a nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil Helsinki Bizottság pofátlan módon a fekete-fehér adatokat is próbálja meghamisítani."

Majd felszólították a Helsinki Bizottságot, hogy „fejezze be a hazudozást és legalább egy ilyen fontos és súlyos kérdésben ne a zsebeik Soros György pénzével való kitömésével legyenek elfoglalva!" Ez volt az, amit a Fővárosi Törvényszék szerint megsértette a Helsinki Bizottság jó hírneve védelméhez fűződő személyiségi jogát, mivel „a fenti közleményében valótlanul állította, hogy a felperes szervezet nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesíti tevékenysége során, és fekete-fehér adatokat is próbál meghamisítani, továbbá, hogy a hazánkba érkező menedékkérők számával, összetételével kapcsolatos adatokat is hamisított 2014. évre vonatkozóan”.

Ezért az alperes sajnálkozását fejezi ki.

Rovatok