Index Vakbarát Hírportál

Nem érzi jól magát cellatársai között a Teréz körúti robbantó

2017. december 4., hétfő 05:35

"Védencem nincs jó állapotban, ami a több létszámú zárka mellett, annak is köszönhető, hogy úgy érzi, zaklatják amikor különböző orvosi vizsgálatokra viszik" - mondta a Blikknek dr. Szikinger István, a Teréz körúti robbantás 24 éves vádlottjának, P. Lászlónak védőügyvédje.

Az ügyvéd azt mondta, arról nem beszélhet, hogy pontosan milyen betegségek miatt szorul szakorvosi ellátásra védence. "Remélem, hogy előbb vagy utóbb panaszunkat kivizsgálják az illetékesek, és ügyfelem egyszemélyes cellába kerülhet" - monta. Egyébként ő és a védence a vádiratra várnak, amelyet azonban még mindig nem kaptak kézhez.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját várhatóan nem csak előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, hanem terrorcselekmény előkészületével is meg fogja vádolni a Központi Nyomozó Főügyészség. Így a gyanúsított halmazati büntetésül akár életfogytiglant is kaphat. 

A nyomozó ügyészek szerint biztos, hogy P. László volt az, aki 2016. szeptember 24-én este házi készítésű, repeszképző anyagokkal megnövelt hatású pokolgépet robbantott a Teréz körúton. P. László a merénylet másnapján álnéven e-mailt küldött laptopjáról a Belügyminisztériumnak, pontosan leírva, hogy milyen szerkezettel robbantott. Az elfogásakor lefoglalt laptop merevlemezén a nyomozó ügyészek találtak egy másik, el nem küldött levelet is, amelyben egymillió eurót akart követelni a tárcától, hogy ne kövessen el további merényleteket.

Rovatok