Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Karácsony Gergely az MSZP miniszterelnök-jelöltje

2017. december 12., kedd 22:56

Az MSZP elnöksége támogatja, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke legyen "a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje" – közölte Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese kedden az MTI-vel. A párt országos elnöksége hétfőn "elsöprő" többséggel fogadta el Karácsony Gergely ajánlatát.

Gőgös hangsúlyozta, hogy az MSZP továbbra is közös egyéni képviselő-jelölteket, közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a baloldalon. Gőgös Zoltán szólt arról is, hogy a Párbeszéd politikusa hétfőn Kunhalmi Ágnessel, az MSZP választási kampányfelelősével, a szocialisták kampányának arcával hétfőn Miskolcra látogat, ahol programbemutató körútba kezdenek.

Karácsony Gergely még nyáron állt be Botka László akkori MSZP miniszterelnök-jelölt mögé, de Botka visszalépése után mégis az Együtt–Párbeszéd-szövetséget kötötte meg, MSZP nélkül. Ezután bejelentette, hogy a pártja az MSZP-vel működne együtt a választáson, amiért az Együtt azonnal megszakította a szövetségüket. Ekkor ajánlkozott fel Karácsony az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, amit most már hivatalosan is magáénak tudhat. Arról, hogy ez kinek jó, és kinek nem, itt írtunk hosszabban.

Rovatok