Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt, ki lesz Rogán utódja

2017. december 16., szombat 13:43

Hollik István lesz Budapest belvárosában, Rogán Antal jelenlegi körzetében a kormánypártok jelöltje, közölte  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a kormánypárt országos választmányának szombati budapesti ülésén.

Hollik neve már korábban előkerült Rogán utódjaként, hivatalosan azonban csak most jelentették be. Hollik eddig egy választáson sem jutott be a Parlamentbe sem listáról, sem egyéniből, 2015-ben a Parlamentből távozó Papcsák Ferenc helyére ülhetett be. A politikus ugyanakkor vitathatatlanul sokat szerepel mostanában, ha lemaradt volna róluk,  itt bepótolhatja.

Semjén Zsolt azt is bejelentette, hogy Süli János, a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a KDNP színeiben indul a parlamenti választásokon.

A miniszterelnök-helyettes az ülésen úgy vélte, "Brüsszel kettős bűne miatt" veszélyben van a keresztény civilizáció. "Az egyházellenesség, családellenesség és nemzetellenesség tudatosan rombolja a keresztény értékeket." A másik bűn "a migráció megszervezése", ami szerinte "inkorrekt" a bevándorlást elutasítókkal és magukkal a migránsokkal szemben is.

Rovatok