Index Vakbarát Hírportál

Szakinak öltözött rajzfilmfigurák loptak milliókat egy idős asszonytól

2017. december 16., szombat 18:11 | aznap frissítve

A pesterzsébeti rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a két férfi azonosításában, akik vízszerelőnek adták ki magukat és több millió forintot loptak el egy pesterzsébeti nőtől – írja a Police.hu

A rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi 2017. december 15-én reggel 8 és 9 között bement egy Budapest, XX. kerületi Ábrahám Géza utcai lakásba, és magukat vízszerelőnek kiadva megtévesztették az idős nőt, akitől elloptak több millió forint készpénzt és egy bankkártyát.

A fantomképek alapján a két elkövető leginkább rajzfilmfigurákra hasonlít, de ez ne tévesszen meg senkit, hús-vér emberekről van szó.

A leírás szerint egyikük körülbelül 50 év körüli, 165 centiméter magas, aki a bűncselekmény elkövetésekor drapp színű szerelőnadrágot és zsebes mellényt viselt. Társa, körülbelül 55 év körüli, 175 centiméter magas, a lopáshoz szintén drapp színű szerelőnadrágot és zsebes mellényt vett fel. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a rajzokon látható két férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén

Rovatok