Index Vakbarát Hírportál

Szerepi mérgezés: újabb palackok kerültek elő

2017. december 20., szerda 20:54 | aznap frissítve

Mérgezést okozó metil-alkohol-tartalmú italokat foglaltak le Hajdú-Bihar megyében – írja az MTI a NAV tájékoztatása nyomán. A Hajdú-bihari Szerep községből kedd estig 20 embert vittek kórházba mérgezés gyanújával.

A közlemény szerint a NAV pénzügyőrei "közkedvelt" röviditalos, például whiskys üvegekben tárolt, feltételezhetően metil-alkohol-tartalmú alkoholos italokat foglaltak le Hajdú-Bihar megyében.

A mérgező italokat eredeti, a kereskedelmi forgalomból visszagyűjtött, illetve

szelektív hulladékgyűjtőkből származó üvegekbe töltötték, és a házilag színre fújt kupakokra "Duty Free Shop" feliratú papírcímkéket ragasztottak.

A hazai gyomorkeserűs üvegből hiányzik az utántöltést gátló eszköz, jegyzi meg a NAV, utalva az egyik közismert töményre. A közlemény arra is kitér, hogy zárjegy egyik terméken sincs.

"Fontos, hogy csak megbízható forrásból beszerzett alkoholos italokat vásároljanak, és senki ne fogyasszon zárjegy nélküli üvegekből, különösen az olyan üvegekből ne, amelyekre az előbbi leírás illik" - áll a közleményben.

A betegeket debreceni klinikákra, a karcagi és a berettyóújfalui kórházba vitték, többségüket - köztük hat gyermeket - debreceni klinikákon ápolják. A Debreceni Egyetem tájékoztatása szerint két beteg állapota súlyos, többen művesekezelést kaptak.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság az ügyben testi sértés miatt rendelt el nyomozást.

Rovatok