Index Vakbarát Hírportál

21,5 milliárdot ad a kormány a főegyházmegyének

2017. december 22., péntek 17:50

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye egyes fejlesztéseinek a 2020-ban Budapesten megrendezendő Eucharisztikus Világkongresszussal összefüggő támogatásáról döntött a kormány, jelentette az MTI.

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozatban kiemelték: a kormány üdvözli, hogy 82 év után az Eucharisztikus Világkongresszus helyszíne Budapest lesz. A rendezvény sikeres megvalósításáért támogatják, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye az esemény főszervezőjeként egyes ingatlanokat átalakítson, felújítson, megvásároljon.

A határozat az idei évre vonatkozóan rögzíti: az Eucharisztikus Világkongresszus megrendezéséhez 2,6 milliárd forint már rendelkezésére áll. Szintén az idei költségvetésben további csaknem 10 milliárd, a jövő évi költségvetésben több mint 9 milliárd forintos forrásról kell gondoskodniuk az érintett minisztereknek. A határozat 2019-re csaknem 2,5 milliárdos forrás biztosítását írja elő a budapesti Eucharisztikus Világkongresszussal összefüggő projektek megvalósulásáért. Ez tehát összesen 21,5 milliárd forintos plusztámogatás.

A kormányhatározat rögzíti azt is, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a "kulturális örökség védett elemeivel érintett helyszíneken a műemlékvédelmi szempontokat a legmesszebbmenőkig érvényesítse".

Rovatok