Index Vakbarát Hírportál

Rablással kezdte az évet a páros

2018. január 3., szerda 08:38

A 31 éves budapesti M. Klaudia és a 49 éves esztergomi L. József Budapesten töltötte a Szilvesztert, majd 2018. január 1-jén 4 óra körül a Ferencvárosban, a Boráros téri aluljáróban kifigyelték az egyik büfénél, hogy egy nő vásárolt, és a pénztárcáját a táskájába tette, de a cipzárt nem húzta be. M. Klaudia odalépett és kikapta a nyitott táskából a pénztárcát, majd társával együtt elmenekültek.

A rendőrség szerint a lopást két férfi is látta, akik a nő segítségére siettek, az elkövetők után szaladtak. A Gabona utca és a Liliom utca kereszteződésében utolérték a nőt és társát, akiktől visszakérték az ellopott pénztárcát. A nő visszaadta, de a sértett készpénze már nem volt benne, ezért a pénzt is visszakövetelték. Szó szót követett, és L. elővett egy bicskát, amivel megfenyegette a két férfit.

A kihívott rendőrök a helyszínen elfogták a két elkövetőt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói L. Józsefet rablás bűntett, míg M. Klaudiát lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Rovatok