Index Vakbarát Hírportál

Az MNO megtalálta az ország legkreatívabb tanárát

2018. január 6., szombat 21:18

Az Egri Szakképzési Centrumhoz tartozó Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola egyik tanáráról közölt cikket a Magyar Nemzet Online. A lap szerint a férfi az iskola pályázaton elnyert értékes berendezéseit évekig használta otthonában.

Az intézmény 2012-ben nyert egy pályázaton egy többek között hűtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet tartalmazó eszközcsomagot. A műszaki cikkek többségének pedig ez a tanár lett a felelőse az iskolában. Ezeket a berendezéseket a cikk szerint éveken át nem látták az iskolában egyáltalán, de a leltári jegyzékben mindig úgy szerepeltek, mint, amik megvannak.

Aztán 2016-ban, ki tudja, miért csak akkor, komolyabban keresni kezdték az eszközöket, és a lap azt írja, az erről készült jegyzőkönyv szerint a tanár este teherautóval visszavitte azokat. Amikor kérdezték a tanárt, hogy miért nem látták a hűtőt, akkor azt mondta, azért,

mert egy függöny mögött volt.
Megdöbbentő, mit rejthet egy függöny! Húzza el! Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

A cikk szerint a dolog következmények nélkül marad 2017 márciusáig, akkor a centrumigazgató áthelyezte a tanárt egy másik intézménybe. És decemberben végre jöhetett a valódi, megérdemelt büntetés: ahogy a centrum többi pedagógusa, 

így ő is kapott 200 ezer forintnyi jutalmat Erzsébet-utalványban és -kártyán.

A Magyar Nemzet szerint az egri pedagógusok megdöbbenéssel fogadták a jutalmazás hírét, hiszen a Klebelsberg Központhoz tartozó intézményekben senki nem kapott egy huncut petákot sem. A lap kereste a tanárt, de amint meghallotta, miről van szó, letette. De a centrum igazgatója sem nyilatkozott a lapnak, akárcsak a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal.

Rovatok