Index Vakbarát Hírportál

Bunkók voltak a látogatók, lezárták az emberszabásúak házát az Állatkertben

2018. január 7., vasárnap 14:08 | aznap frissítve

A Fővárosi Állatkert a Facebook oldalán jelentette be, hogy lezárták az emberszabásúak házát a látogatók elől, mivel azok nem tartották be a nemrégiben született gorillabébi nyugalma érdekében kért rendszabályokat.

Mint írják,

sajnos az állatokra vigyázó munkatársaink ismételt kérései ellenére tisztelt látogatóink egy része hangoskodással, kopogással, vakuzással idegesítette az állatokat, így erre a döntésre kényszerültünk.

Az állatkertben december 23-án született meg a 17 éves, N'yaounda névre hallgató gorilla kölyke. Azt még nem tudni, hogy nőstény-e vagy hím, mert nagyon szoros kapcsolat van az anya és a kicsi között, nem adja ki a kezéből, arra pedig nincs ok, hogy erőszakkal elvegyék tőle. A gorillabébi apja Golo, a csapat vezérhíme, az anyának ez már a második kicsinye.

A Fővárosi Állatkertben az első gorillakölyök 1992-ben, a legutóbbi 2010-ben született, a mostani az ötödik. Közülük hárman felnőttek és elkerültek másik állatkertbe. A budapesti állatkertben hat gorilla él, közülük kettő kölyök.

Rovatok