Index Vakbarát Hírportál

Most az igazgató vert meg egy diákot a hetesi iskolában

2018. január 8., hétfő 08:47 | aznap frissítve

Annak ellenére, hogy tavaly novemberben 1 év 5 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Somogy megyei Hetesben lévő Somssich Imre iskola napközis tanára gyerekbántalmazás miatt, ismét újabb gyerekverés történt az iskolában, írja a Népszava.

Ezúttal az iskola igazgatója dobott meg egy könyvvel egy hatodikos diákot az órán, majd egy szekrényhez lökte. A lap szerint a diákot szülei először át akarták íratni egy másik intézménybe, végül azonban megbeszélték az esetet az igazgatóval, és a feljelentéstől is elálltak.

A Népszava azt írja, hogy a napközis tanár ügyében folyó nyomozás során már kiderült, hogy az igazgatónak is volt gyerekbántalmazási ügye, ami miatt az ügyészség megrovásban részesítette. A mostani eset a feljelentés elmaradása ellenére a Klebelsberg Központ kaposvári tankerülete elé került, ahol vizsgálatot indítottak.

A lap szerint a vizsgálat során az intézményvezető tagadta az esetet, az osztályban tanuló gyerekek viszont megerősítették diáktársuk bántalmazását. Tankerületi intézményvezetői körökből a Népszava úgy értesült, a KK most választás elé állította a hetesi igazgatót, vagy felmond, vagy rendőrségi feljelentést tesznek.

Az igazgató mandátuma egyébként a tanév végén lejárna, de lenne esélye az újrázásra, mivel a tantestülettől kétharmados támogatást kapott.

Rovatok