Index Vakbarát Hírportál

Három évet kapott a lengyel kamionos, aki elsgázolt egy babakocsit toló nagymamát

2018. január 17., szerda 18:01

Három év letöltendő fogházbüntetésre ítélte és négy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Miskolci Törvényszék szerdán azt a lengyel kamionsofőrt, aki 2015-ben Tiszaújvárosban egy zebrán halálra gázolt egy kislányt és az őt kísérő nagymamát.

A törvényszék döntésével helyben hagyta a Tiszaújvárosi Járásbíróság ítéletét, amely megállapította, hogy a vádlott 2015 szeptemberében a kamionnal egy tiszaújvárosi szervizút kereszteződésében jobbra kanyarodva

nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen közlekedőknek.

Azonban a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját a korábbi 2 év helyett a kamionos kifogástalan közlekedési múltjára, valamint rendezett családi körülményeire való tekintettel 1,5 évre enyhítette.

A gyermek édesanyjának sikerült elkerülnie a balesetet, de a 17 hónapos kislányt és a babakocsit toló 52 éves nagymamát elsodorta a kamion. Mindketten a helyszínen meghaltak. A kamionos elismerte felelősségét, és úgy vélte, valószínűleg a 22 tonna műtrágyát szállító járműszerelvény holtterében voltak a gyalogosok, mivel nem vette őket észre, egy hatalmas kiabálásra állt meg, és akkor tapasztalta döbbenten a történteket.

Rovatok