Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay most már azt mondja, nem indult volna el, ha nem rúgják ki

2018. január 29., hétfő 14:50

Újabb fordulat a soha véget nem érő miért-rúgták-ki-Márki-Zayt sztoriban. Emlékezetes, a hódmezővásárhelyi összellenzéki jelölt azzal indította a kampányát, hogy közölte: miután elindult a posztért, kirúgták a munkahelyéről, egy multicégtől. A cég erre közölte, hogy már októberben megszületett a döntés az elbocsátásról, de csak decemberben lépték meg. Márki-Zay erre azt írta még január 11-én, hogy 

  1. Októberi döntés esetén különös, hogy éppen karácsonyra időzítették volna egy nagycsaládos édesapa elbocsátását.
  2. Még két nappal korábban is kritikusan fontos feladatokat kaptam egy hetes határidővel.
  3. Munkaviszonyom feltűnő sietséggel, azonnali hatállyal szűnt meg, amire ennél a cégnél más példát nem ismerek.

Ehhez képest egy lakossági fórumon most azt mondta a kormányközeli Blogstar ezt firtató kérdésére, hogy el sem indult volna a posztért, ha nem rúgják ki (a feliratok a Blogstar videóján találhatók, az Indextől függetlenek).

Aztán hozzátette: hogy „Deus Ex Machina”, és írt egy sms-t a főnökének az első Kálmán Olga-beszélgetés után, hogy ilyen jót még senki nem tett vele.

Frissítés: Márki-Zay a Facebookon reagált, azt mondja, nincs ellentmondás a történetben. Mint írja, először elvállalta a jelöltséget, ezt szűk körben jelezte néhány embernek, majd meggondolta magát. Ennek oka az volt, hogy többekkel beszélt, akik meggyőzték arról, hogy a családjának nyugalmát, akár felesége vállalkozásának működését kockáztatja a politikai szerepvállalással – mondta az Indexnek. A kirúgás azonban gyorsabban jött, mint ahogy az indulási szándékától elállt volna. A multitól közös megegyezéssel, Márki-Zay szerint a körülményekhez képest korrekt módon váltak el. „Ezután eggyel kevesebb volt a veszítenivalóm, megbeszéltem a családdal, hogy mégis elvállalom a felkérést és nem vonom vissza indulásomat."

Rovatok