Index Vakbarát Hírportál

Molnár Zsolt újra összehívta a nemzetbiztonsági bizottságot

2018. január 29., hétfő 12:43

Jövő csütörtökre ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke.

Az ellenzéki politikus hétfőn azt mondta, a bizottság napirendjén olyan kérdések szerepelnek majd, amelyek a teljes magyar közéletet érintik, segítik a tisztán látást a magyar állampolgároknak.

Emlékeztetett arra, hogy testület előző ülésére nem ment el Orbán Viktor miniszterelnök, hogy bemutassa bizonyítékait a "Soros-terv" létezéséről, és szerinte nem sokat tudni az 1300 Magyarországra befogadott emberről sem. Ez az a bizottsági ülés, amelyről Németh Szilárd kirohant

Molnár Zsolt közölte, a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén lehetősége lesz a kormányfőnek, a belügyminiszternek vagy a helyettes államtitkárnak, hogy "megvilágítsa" a "titkos befogadás" részleteit. Szerinte: nem lehet tudni arról sem, hogy az egyszerűsített honosítási eljárásban milyen visszaélések történtek.

Nem lehet tisztán látni az azeri számlák, a letelepedési kötvények és a moszkvai vízumgyár ügyében sem

- sorolta a szocialista politikus.

Azt mondta, számításai szerint a Fidesz-KDNP mintegy ötvenezer embert - lassan egy csepelnyi külföldit - fogadott be valamilyen eljárás keretében Magyarországra.

Molnár Zsolt elmondta, egyeztetett a testület ellenzéki tagjaival, Mirkóczki Ádámmal (Jobbik) és Szél Bernadettel (LMP), akik támogatják e kérdések kivizsgálását.

Rovatok