Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor, a puritán államférfi: már majdnem 1 milliót takarított meg

2018. január 31., szerda 20:28

Orbán Viktor miniszterelnök törvényes határidőben, szerdán leadta vagyonnyilatkozatát - tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan az MTI-t.

Az elmúlt évihez képest

a miniszterelnök megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezer forintra nőtt.

A családi házukra felvett hitelt tovább törlesztették, a tartozás így 4 783 328 forintra csökkent. A miniszterelnök anyagi helyzetében egyéb változás nem történt – közölte a sajtófőnök.

Havasi Bertalan az állami hírügynökségnek hangsúlyozta: Orbán Viktor vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles, aki mást állít, hazudik.

Szerdán Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja sajtótájékoztatón egyebek mellett elmondta, izgatottan várják a mostani nyilatkozatokat, hogy kiderüljön, Orbán Viktor tovább szegényedett-e. Úgy fogalmazott: nem jó a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozati rendszere, és az intézményesült korrupció ellen a hosszú távú megoldást egyedül a kormányváltás jelenti.

Szerda este Áder János is közzétette vagyonnyilatkozatát, amelyből kiderül: az államfő tavaly 6 millió forinttal gazdagodott, így nagyjából 65 milliója van. Az országgyűlési képviselőknek is január 31-ig kell nyilatkozniuk a vagyonukról, ezek a dokumentumok rendre éjfélkor jelennek meg a parlament honlapján.

Rovatok