Index Vakbarát Hírportál

Több ezer kelet-ázsiai álprofil kezdte el követni Vona Gábor Facebook-oldalát

2018. február 1., csütörtök 06:27 | aznap frissítve

Szerda délután több ezer külföldi álprofil kezdte el hirtelen követni Vona Gábor oldalát, közölte a Jobbik, amely összehangolt támadás sejt a háttérben.

Rövid időn belül több ezer új külföldi követője lett szerda délután Vona Gábornak, de ezek egytől-egyig kelet-ázsiai álprofilok voltak. Az oldal így néhány óra alatt érte volna el az 500 ezer rajongót.

A manipulációs kísérletet a Jobbik munkatársai elhárították, az álprofilokat fokozatosan távolítják el az oldalról. A párt közleménye szerint a támadás feltehetően a Jobbik lejáratására irányult. Az eset kivizsgálása folyamatban van.

A Jobbik közleménye szerint egyelőre nem tudni, kik állhattak a támadás mögött, ezért nem is akarnak senkit megnevezni. A közlemény ettől függetlenül azért megjegyzi, hogy kedden volt "a Fidesz fizetett trollhadseregének első nagy főpróbája", és dark web-es tevékenységük élénkülése is gyanakvásra ad okot.

A szervezett manipuláció a párt szerint azután indult az oldal ellen, hogy az elmúlt hetekben több szakértői elemzés is a Jobbik közösségi médiás tevékenységét ítélte a legjobbnak a hazai politikai mezőnyben.  

Rovatok