Index Vakbarát Hírportál

Megvan a kormánykritikus civilek új neve: idegen ügynökségek

2018. február 4., vasárnap 14:54

Javában zajlik a Stop Soros törvénycsomag társadalmi egyeztetése. Ezt január 18-án indította a kormány, és ez alapján terjesztik majd be a javaslatot a parlamentnek. Mi is ízekre szedtük, amikor megjelent és elég zavarosnak találtuk.

Rogán Antal miniszter már jelezte, hogy beépítik a javaslatokat a tervezetbe, ám csak szigorításról lehet szó, lazításról semmiképp. Így aztán különösen fontos Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár bejelentése, hogy miket javasoltak állítólag az emberek.

Mint mondta, az elmúlt két hétben több mint négyszáz javaslat érkezett be, az eddigi vélemények többsége támogató, vannak közöttük, amelyek szigorításokat szorgalmaznak.

Vagyis az érintett civil szervezetek, akik többször kritizálták a kormányt, - pontosan ahogy korábban a TASZ vagy a Helsinki vezetői tartottak tőle - kapnak egy billogot a nyakukba. Ezt hívhatják tehát idegen ügynökségnek.

A beérkezett vélemények összegezve a kormány elé kerülnek majd, így alakul ki a végleges javaslat, amely februárban kerül az Országgyűlés elé. Ezek tehát nem végleges, elfogadott tervek, de iránymutató mindenképp

A törvénycsomag céljaként említette az államtitkár, hogy "az emberek elsöprő véleményét törvénybe foglalja, érvényesítse, és további lépéseket tegyen a migráció megállítására".

Rovatok