Index Vakbarát Hírportál

Mondta a szomszédnak, de ő nem hitte el, hogy megöli az anyját

2018. február 5., hétfő 05:54

A foktői gyilkosságról írt a Blikk és a Bors is. A tragédia szombat reggel történt: holtan találtak egy idős nőt, akit a lánya ölt meg. A Bors szerint az áldozat 89 éves. A lánya, a hatvanas éveiben járó Gizella pedig már nyolc éve gondoskodott a magát ellátni nem tudó asszonyról. 

"Nagyon rendes asszony volt, a múlt héten is többször beszéltem vele az utcán. Láttam rajta, túlterhelte magát, jelezte is, hogy mire készül. Persze mondtam neki, hogy ne csináljon hülyeséget, de sajnos nem vettem komolyan. Nem gondoltam, hogy képes megtenni, hiszen nagyon szerette" – mondta megtörten a Borsnak az egyik szomszéd.

"A mama már olyan beteg volt, hogy ki se tudott kelni az ágyból, mozogni és beszélni se tudott, Gizi viselte gondját" – ezt pedig a Blikknek mesélte az utcában élő egyik lakó.

Gizella nem akarta szeretetotthonba vinni az anyját. Az elmúlt hónapokban viszont egyedül maradt vele, mivel súlyos beteg férje október óta kórházban van. A nő rokonai is érezték, valami nincsen rendben vele, és hogy besokallhatott. A szombat reggelt még a napi rutinja szerint kezdte, úgy tudni, még a reggelijét is elkezdte készíteni az anyjának. Azután gyilkolt. A Bors szerint az öngyilkossági kísérlet után kérdéses volt, hogy Gizella életben marad-e, de azóta már ja­vult az állapota.

A Bors megtalálta Gizella lá­nyát, aki éppen az édesanyjához készült a kórházba. Nyilatkozni nem szeretett volna, de annyit elmondott, édesanyjának tudnia kellett, ha nem sikerül az öngyilkosság, annak súlyos következményei lehetnek, ezért a lány szerint talán jobb lett volna, ha végigviszi, amit elkezdett.

Rovatok