Index Vakbarát Hírportál

A polgármestert kérdezte a gyalogátkelőhelyekről, az visszakérdezett, van-e adótartozása

2018. február 5., hétfő 19:53

Szürreális levélváltásról adott hírt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt Dunakanyar-Szentendre csoport. A múlt héten mi is írtunk arról a torokszorító jelenetről, amit az idézett elő, hogy a zebrát jelző zászlókat a közútkezelő egyszerűen letiltotta.

Vidéken folytatódott a zebrazászlók ügye, és amint az MKKP Facebook-posztjában írja, egy környékbeli lakos arra kérte a szentendrei polgármestert, hogy a Magyar Közút által követelt "szakértői díjat, ami alkalmanként 30 e ft", fizesse ki helyettük. Ez összesen 180 ezer forintos összeg lenne.

Azért is merte ezt a kérést megfogalmazni, mert szerinte Szentendre szeret "hangzatos" közleményeket kiadni a témában, hogy mi mennyi mindent tesznek a gyalogosok és a kerékpárosok védelmében.

Ekkor jött a váratlan csavar a történetben, hiszen a polgármester a levélíró Kővári Attilának nem azt válaszolta, hogy nem, nem tudják átvállalni az összeget, vagy esetleg azt, hogy de, örömmel kifizetnék, hanem mintha a Tanú című filmben lennénk, Verseghi-Nagy Miklós polgármester azt kérdezte a férfitól, hogy ő szerepel-e a Leányfalui Hírek januári számában az adóhátralékosok listáján.

Amúgy nem Kővári szerepelt ezen a listán, hanem állítása szerint egy névrokona, de a kisebb sokkot így sem kerülte el: "MIVAN???? Mi köze a kettőnek egymáshoz??? Lenyomoznak? Megfigyelnek? Megfélemlítenek?? Vagy csak kiváncsi a mi Polgármesterünk hogy tényleg tudjon segíteni?" - írja bejegyzésében, amelyhez a levelezést, és a közútkezelővel folytatott levelezését is feltette. 

Kérdést írtunk Verseghi-Nagy Miklós polgármesternek, amint válaszolnak, megírjuk.

Rovatok