Index Vakbarát Hírportál

Bácskai János szerint barátja egy titkos VIP-lista miatt parkolhat ingyen a kerületben

2018. február 6., kedd 06:58 | aznap frissítve

A 444.hu folytatja a ferencvárosi visszaéléseket feltáró sorozatát. A sztori fő vonala, hogy a IX. kerületben egy társaság közpénzből felújított lakásokat szerezhet meg, amelyekbe volt és jelenlegi képviselők, hivatalnokok és családtagjaik költözhetnek. 

Az ügy egyik igazán jellemző mellékszála, hogy a kerületben, ahol amúgy nagyon nehéz parkolóhelyet találni, sajátos útburkolati jeleket festettek fel, ahol csak az önkormányzat csókosai parkolhattak. Köztük volt az ingatlanügyekben is kulcsszerepet játszó Rudits TiborBácskai János polgármester vitorláscsapattársa és jó ismerőse, aki egy megkülönböztető jelzéssel ellátott fekete BMW-vel járt-kelt.

A cikkek és videók megjelenése után a KRESZ-ben nem szereplő felfestéseket megszüntették, a 444.hu azonban kiderítette, hogy Rudits Tibor fekete BMW-je most ingyenes parkolási engedélyt használ. Olyat, amely csak a kerületben lakóknak jár, ő viszont nem a Ferencvárosban lakik. A 444.hu egy közmeghallgatáson meg is kérdezte erről Bácskai János polgármestert, aki zavartan annyit mondott: nem tud erről.

A ferencvárosi polgármester nemrég a Civil Rádión Fiala János műsorában volt vendég, amelyet egyébként a IX. kerület finanszíroz. Bácskai János itt azt mondta: megtudta, hogy Rudits Tibor autója valójában nem a lakossági listára került fel, hanem számára is meglepő módon 

az önkormányzat tulajdonában álló vagyonkezelőben vezetnek egy párhuzamos parkolási VIP listát, aminek ő a létezéséről korábban nem tudott és azt sem tudja, hogy ezt ki hozta létre, kik kerületek fel rá, és milyen alapon.

Bácskai a rádióműsorban arról beszélt, hogy a FEV IX. Zrt-ben valaki, akinek hozzáférése van a vállalatirányítási rendszerhez, létrehozott egy olyan (nem nyilvános) adatbázist, amit az összes parkolóőr ismert, ezért a listán lévő autókat a kerületben nem bírságolják, tehát a kiváltságosok ingyenesen parkolhattak az egész kerületben.

Elképesztő, mik mennek Ferencvárosban. Kommentelné? Kibeszélheti ezt a cikket is, ha csatlakozik az Index tematikus Facebook-csoportjához! 

Rovatok