Index Vakbarát Hírportál

Bayer Zsolt: Ha kiírják az Árpád helyére, hogy Göncz, oda kell menni, és le kell verni

2018. február 6., kedd 15:07 | aznap frissítve

Van a Sajtóklub nevű vitaműsor az Echo TV-n, ami valójában csak a műsorújság szintjén számít vitaműsornak, mert valójában a Bayer Zsoltból, Bencsik Andrásból, Huth Gergelyből és Lovas Istvánból álló négyes tökéletes egyetértésben és összhangban küld el mindenkit a fenébe, aki egy rossz szót, egy félreérthető megjegyzést tesz a kormányra, a Fideszre, ne adj' isten Orbán Viktorra. (A műfaj egyébként a baloldalon is divat, de ott legalább az összefogáson vagy a Jobbikon össze szoktak kapni).

Talán a médiafölény, talán egy Soros György által az Európát védő határzáron átcsempészett tagati rontása teszi, de a fideszes megmondóemberek felkészültsége nem mindig kifogástalan. Így például a legutóbbi műsorban közösen csodálkoztak rá a BKV Zrt. januári döntésére, hogy az Árpád híd metróállomás a felújítása után a néhai köztársasági elnök, Göncz Árpád nevét fogja viselni. Az SZDSZ-es államfő azonnal kiverte a biztosítékot Bayeréknél, az újságírói tevékenységével a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is kiérdemlő publicista a műsorban azt harsogta:

Gyerekek ne legyen, és ha majd kiírják az Árpád helyére, hogy Göncz, oda kell menni, és le kell verni!

 Huth Gergely pedig bojkottra szólította fel a metrón utazókat, azt javasolta hogy 

ne szálljanak le a Göncz Árpád városközpont nevű megállónál az emberek.

A háborgás nem is csak amiatt szánalmas, hogy a rendszerváltás utáni legnépszerűbb, első ciklusától eltekintve ritkán látható politikai konszenzus által övezett államfőtől sajnálnak egy nyomorult metrómegállót (ami amúgy is inkább illik Petri Györgyhöz, mintsem Gönczhöz, de mindegy), hanem azért, mivel az Árpád híd pesti hídfőjénél található közlekedési-hivatali komplexum (benne a buszpályaudvar, az Országos Rendőr-főkapitányság központja, a rendőrpalota és más épületek)

már 2016 ősze óta viseli a „Göncz Árpád városközpont" nevet. 

Ezért az ideológiai okokon túl alapvetően logikus volt a szocialista vezetésű – és nyilván Göncz emlékét politikai okokból is ápoló – XIII. kerülettől, hogy azt a közterületet javasolja a metrómegálló új nevének, ahol az található.  

A közterület új nevével egyébként a fideszes vezetésű fővárosi önkormányzatnak sem volt semmi problémája. Sőt, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes átadóbeszédében azt mondta: az ilyen gesztusokkal válik a város részévé Göncz Árpád és szellemisége – egyfajta élő lelkiismeretként.

(via 24.hu)

Kommentelné? Kibeszélheti ezt a cikket is, ha csatlakozik az Index tematikus Facebook-csoportjához!

Rovatok