Index Vakbarát Hírportál

Magyarországról hozsannázik a bevándorlásellenes Geert Wilders

2018. február 6., kedd 12:55 | aznap frissítve

Magyarországot állítja példaként a bevándorlást ellenző politikusok elé a nemrég Magyarországon járt Geert Wilders, a holland Szabadság Párt elnöke a konzervatív alt-right mozgalom legfontosabb szócsövének számító Breitbarton megjelent cikkében. 

A Leckék keletről a nyugatnak című cikkben Wilders lelkendezve számol be arról, hogy zsúfolásig megtelt konferenciatermekben tartott előadásokat  Budapesten, Nyíregyházán, Debrecenben, Győrben és Sopronban, több tucat interjút adott és együtt ebédelt Orbán Viktor miniszterelnökkel.

"Egy magyarországi látogatás fantasztikus élmény minden olyan nyugati politikusnak, aki elutasítja a Nyugat iszlám invázióját.  Magyarországon alig látható bármi jele az iszlamizációnak, és a magyarok kitartanak amellett, hogy ez később sem fog bekövetkezni" -  írja Geert Wilders.

A politikus szerint a magyarországi és általában a közép-európai mentalitás ebben az értelemben teljesen más mint a nyugati:  Közép-Európában az emberek nem haboznak kifejezni nemzeti identitásukhoz való ragaszkodásukat, amely amúgy a nyugati civilizáció zsidó-keresztény elveiben gyökerezik.  

Geert Wilder azt is büszkén jegyzi meg, hogy a magyar könyvesboltokban mindenhol nyíltan árulják az iszlám veszélyeire figyelmeztető könyvét, amit eredetileg az Egyesült Államokban kellett megjelentetnie, mert Hollandiában egyetlen kiadónak nem volt bátorsága foglalkozni vele. Egy német kiadó is csak akkor lett volna hajlandó kiadni könyve német fordítását, ha a szövegben az iszlámot iszlamizmusra cseréli, de Wilders erre nem volt hajlandó, szerinte ugyanis maga az iszlám vallás a veszélyes.

Magyarországon és Közép-Európában általában sokkal szabadabban lehet beszélni az iszlámról, mint Nyugat-Európában, állítja Wilders. A politikus a Breitbart nagyközönségét is megismerteti a Soros-birodalom globalista áskálódásával és azzal, hogy Magyarország miniszterelnöke szerint az "Európai Egyesült Államok" tervezői a tömeges bevándorlással akarnak létrehozni egy posztnemzeti és posztkeresztény szuperállamot. 

Az euroszkeptikus, populista és iszlámellenes holland Szabadságpárt elnöke szerint Orbán Viktor egymaga sokkal többet tett az egész európai kontinens biztonsága érdekében, mint Merkel német kancellár, Macron francia elnök, Mark Rutte holland miniszterelnök és az összes többi nyugat-európai vezető együttesen.

Geert Wilders populista pártja a második legnagyobb erő Hollandiában. A tavaly márciusi választáson 20 mandátumot szereztek, de  a jobboldali liberális Mark Rutte kormányfő nagyon biztosan nyert. 

Wilders január végén járt Magyarországon. Itt olvashatja riportunkat a politikus győri fellépéséről.  

(Geert Wilders könyvbemutató turnéjának magyarországi állomásán - fotó: Huszti István / Index)

Rovatok