Index Vakbarát Hírportál

Fodor Gábor bízik benne, hogy a liberális pártból meg tud élni

2018. február 12., hétfő 10:08

Belső harcokat lát Fodor Gábor annak hátterében, hogy az MSZP és a Párbeszéd őt nem „viszi be” a parlamentbe, de egyik párttársát igen - derül ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

"Ha úgy tetszik, nekem személyes siker az, hogy egy olyan kitűnő ember, mint Bősz Anett, a pártunk jelöltje előkelő helyet kapott a listán. Róla pár évvel ezelőtt senki sem tudta, hogy a politika közelében van, az ismertsége nekünk köszönhető. Ő az egyik fiatal tehetség, aki a liberális pártnál nevelkedett" - mondta Fodor annak kapcsán, hogy nem ő, hanem Bősz Anett kapott helyet az MSZP-Párbeszéd közös listáján.

A legérdekesebb része az interjúnak minden bizonnyal ez:

Magyar Nemzet: Miből fog élni?

Fodor Gábor: Bízom benne, hogy a liberális párt rendelkezni fog olyan forrásokkal, amelyekből a működése és a szervezet fenntartható lesz.

Merthogy az interjúból kiderül, hogy ha a Liberális Párt nem indul a választáson formálisan, akkor állami támogatást sem kap. Arra a kérdésre, hogy akkor a párt mégis miből fog gazdálkodni, Fodor ezt válaszolta: "Ez ismét kölcsönös megállapodás kérdése a szövetségeseinkkel. Még egy külön történet."

Az pedig szintén kiderül az interjúból, hogy Fodor a pártot a továbbiakban is vezetni szeretné. Tehát ha jól értjük, Fodor abban bízik, hogy az MSZP-Párbeszéddel valahogy úgy állapodnak majd meg, hogy a Liberális Párt - noha nem kap állami támogatást - jusson pénzhez. Lehetőleg annyi pénzhez, ami az ő megélhetéséhez is elég. 

Rovatok