Index Vakbarát Hírportál

Szél és Vona ott lesz a középiskolások által szervezett vitán

2018. február 14., szerda 17:51

Vitára hívja a parlamenti frakciók miniszterelnök jelöltjeit a Független Diákparlament. Tegnap adtak ki egy felhívást arról, hogy a januári tüntetések után újabb demonstrációt szerveznek február 23-ára, aminek célja, hogy "itt letegyék az oktatási rendszerváltás alapjait".

A levélben az is szerepel, hogy egy vitát szerveznek, amire meghívják a parlamenti pártok miniszterelnök jelöltjeit, vagyis Orbán Viktor a Fidesz-KDNP, Karácsony Gergely az MSZP, Vona Gábor a Jobbik és Szél Bernadett az LMP miniszterelnök jelöltjét.

A miniszterelnök jelöltek a jövő heti tüntetés időpontjáig van lehetőségük arra, hogy elfogadják a meghívásukat. A tüntetésen jelentik majd be, hogy kik vesznek részt a vitán. Korábban a Független Diákparlament már kereste hasonló ajánlattal Orbán Viktort, aki akkor nemet mondott.

Egy  Alfahíren megjelent interjúban Dúró Dóra jelezte: Vona Gábor részt vesz a vitán. Szél Bernadett  Facebook-oldalán írt bejegyzésben erősítette meg, hogy elfogadja a meghívást. Megvalósulhat tehát a Vona - Szél vita, amit eredetileg az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában rendeztek volna még a tavalyi év végén, de végül Vona Gábor lemondta , mert "túl korai".

Karácsony Gergely cikkünk írásakor még nem adott nyilvános választ, viszont furcsa lenne, ha kihagyná azok után, hogy pont tegnap nyújtott be egy törvényt, ami miniszterelnöki vitára kötelezné Orbán Viktort. 

A vita alapját az a 12+1 pont jelentené, amit a tüntetés Facebook-eseményén tettek közzé, amiben a diákság alapvető változtatási javaslatait fogalmazták meg.

A januári diáktüntetésről ebben a cikkben írtunk, itt pedig a részt vevő diákokkal készített videónkat lehet megnézni.

Rovatok