Index Vakbarát Hírportál

Korrupció miatt börtönbe küldtek egy volt rendőrt

2018. február 23., péntek 15:54

Jogerősen egy év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa egy volt rendőrt. Az elítélt volt zászlós pénzt kért ismerősétől egy közlekedési baleset eltussolásáért – írja az MTI a törvényszék tájékoztatása nyomán.

A bíróság hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, aki a legkorábban a büntetés felének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet szerint a címzetes rendőr zászlós pénzügyi gondokkal küzdött, ezért 2017. december 29-én megkereste egy volt osztálytársát. Szentesi találkozójukon a szolgálatban lévő vádlott, aki egyenruhában, rendőrautóval érkezett, elhitette ismerősével, hogy az néhány nappal korábban személyi sérüléssel járó közúti balesetet okozott Fábiánsebestyén külterületén. Azt mondta neki, célszerű lenne, ha a sértettnek kártérítést fizetne, amit ő kész eljuttatni.

A következő alkalommal ismerőse 56 500 forintot adott át a vádlottnak. Ezt követően még kétszer találkoztak, de a volt osztálytárs gyanút fogott és bejelentést tett az illetékes nyomozóhatóságnál.

Rovatok