Index Vakbarát Hírportál

Karácsony: Felszólítom a kormányt, hogy mától ügyvezető kormányként funkcionáljon

2018. március 14., szerda 11:26 | aznap frissítve

A Kósa-ügyre sajtótájékoztatón reagált Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Tóth Bertalan, az MSZP-frakcióvezetője.

MSZP-P: Kósa ne induljon a választásokon

Karácsony szerint Magyarország élén egy bűnszervezet áll, kezdődött az Elios-botránnyal, folytatódott Matolcsy-villájával, mára kiderült Kósa Lajosról, hogy egy gazember. Erkölcsileg ez a kormány megbukott, ezeknek az embereknek nincs helye a szabadlábon lévő emberek között sem.

Felszólítom a kormányt, hogy mától ügyvezető kormányként funkcionáljon, semmilyen közpénzzel kapcsolatos döntést ne hozzon.

Összehívják a költségvetési bizottság ülését, mert meglátásuk szerint padláskisöprés zajlik. Karácsony pedig Kaltenbach Jenőt felkérte arra, hogy vizsgálják meg, április 9-től miként tudják elszámoltatni a mostani kormányt.

Karácsonynak végül összeakadt a nyelve és Kósa helyett Lázár nevét mondta ki véletlenül, amikor azt közölte, hogy

felszólítom a Fidesz elnökét, Orbán Viktort arra, hogy Lázár Jánost ne csak a kormányból távolítsák el, hanem vonják vissza Lázár János országgyűlési képviselő-jelöltségét is. Nem lehet Magyarországon sem miniszter, sem politikus, de még csak jelölt sem, még a Fidesz színeiben sem olyan ember, akiről minden nap kiderül, hogy súlyos százmilliók és milliárdok fordulnak meg a kezei között. Olyan pénzek, amelyeknek a hátteréről egyetlen értelmes szót nem tud mondani, ..., aki képtelen  megmagyarázni azt, hogy egy ekkora összeg, amelyet ebben a világban legfeljebb Bill Gatestől lehetne örökölni, az hogyan szerepel az ő aláírásával egy közjegyzői okiratban.

Mint ismert, szerda reggelre nem csak az derült ki, hogy a Fidesz vezető politikusa 1300 milliárd forint felett rendelkezhetett, hanem az is, hogy emellett 800 millió forintos ajándékot fogadott volna el az édesanyja számára. Az egyre rejtélyesebb és szövevényesebb ügyről ezen a linket olvashat el mindent. Összefoglalónkat itt olvashatja:

A Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását szeretné

A Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Kósa Lajos tárca nélkül miniszter vagyonkezelési ügyében - közölte Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MTI híradása szerint.

A politikus szerint ha a tárcavezető igazat mondott az 1300 milliárd forintos bizniszről, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért alkalmatlan a pozíciójára.

Kósa Lajos közjegyzői okiratban rögzítette, hogy korrupt, függetlenül attól, megtörtént-e a pénzmozgás.

A jobbikos politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek és a titkosszolgálatoknak is tudnia kellett az esetről, a közjegyzőnek és a bankoknak pedig jeleznie kellett volna ekkora pénzmozgást. Szilágyi György szerint

normális országban a kormányfőnek le kellett volna váltania a minisztert és száműzni őt a közéletből.

DK: Az új ügyészség fogja kivizsgálni

Gyurcsány Ferenc pártelnök egy sajtótájékoztatón azt mondta, feljelentik Kósa Lajost, mert véleményük szerint a tárca nélküli miniszter nem áldozata, hanem tettestársa egy pénzmosási ügy előkészületének.

Az ügyről minden bizonnyal a miniszterelnöknek is tudnia kellett - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz. A kormányfőtől azt kérdezi meg, hogy tudott-e Kósa Lajos ügyleteiről, adott-e azokra felhatalmazást és az esethez a Fidesznek van-e köze. A DK elnöke arra is kíváncsi, hogy a kormányfő el kíván-e járni Kósa Lajossal szemben, illetve hogyan fogja tisztázni saját és pártja szerepét az ügyben.

 A párt közleménye szerint az ügyet már az új ügyészség fogja kivizsgálni.

A Magyar Liberális Párt közleményt adott ki Kósa ügyében, amiben azt követelték, hogy

Kósa Lajos ne várja meg április 8-át, mondjon le most!

Az MLP szerint Kósa nem elég, hogy akkora összeget akart kezelni, amekkora egyetlen magánkézben sem létezik Magyarországon, de ezután egy háztartásbeli asszonyról szóló mesével magyarázkodott, aki saját bevallása szerint évekig a bolondját járatta vele.

Kommentelheted ezt a cikket az index.hu Facebok-oldalán: 

Rovatok