Index Vakbarát Hírportál

Majdnem elárasztotta a szomszédait Oszter Sándor priváttava

2018. március 14., szerda 09:17 | aznap frissítve

Újabb botrányhullámokat vert Oszter Sándor priváttava. A Bors azt írja, hogy az egykori színész Diósjenőn kiásott tava most megduzzadt, és csak a tűzoltók beavatkozásának köszönhető, hogy nem árasztotta el a környéket.

"Repedezni kezdett a gát azon a magántavon, amelyet Oszter Sándor  a birtokán. A tűzoltók szálltak ki, nehogy az óriásira duzzadt víztömeg áttörve mindent, rázúduljon a településre" – írta a lap.

A Bors szerint a színész szándékosan gyűjtötte össze a tavában a vizet, vasárnap zárta el egy emberével a gátat. Csak azzal nem számolt, hogy a meleg időjárás miatt elolvadó hó nagyon megemeli a vízszintet, így áradásveszélyes lesz a tó. A gát repedezni kezdett, majd a víz kimosta a talajt és egy óriási betondarab leszakadt a támfalból. A nyomást, amit a rengeteg víz okozott, a gát nem bírta, ki­mosta a betonáteresz alját az átfolyó víz. "A helyiek attól féltek, hogy veszélybe kerülnek a há­zaik, ezért azonnal riasztották a vízügyi hatóság embereit" - írja a Bors. Végül több tucat tűzoltó kellett az áradás megfékezéséhez.

"Itt voltak a tűzoltók, a katasztrófavédelem, mindenki. Végül búvároknak kellett elbontaniuk a kifolyó útjából a torlaszt" – idézte a Blikk az egyik helybélit.

Ahogy arról mi is írtunk, a színész azzal akarta feldobni a birtokát, hogy a villája terasza melle tt  három halastó építésébe fogott. A megfelelő vízmennyiséget a hegyről csordogáló patakból szerezte, csakhogy ezzel éppen a község népszerű és védettség alatt álló horgásztava elől vette el a vizet, kiszáradásra ítélve azt. Emiatt környezetkárosítás vádjával büntetőeljárás is indult Oszter ellen.

Rovatok