Index Vakbarát Hírportál

Lebukott a profi óbudai fűtermesztő

2018. március 16., péntek 12:05

Lebukott egy óbudai marihuána-termesztő, aki egy lakás pincéjében profi körülmények között termesztette a növényt. A férfit március 14-én, délelőtt igazoltatták a III. kerületben, a Vadászles utcában. A férfi táskájában 290 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak, írja a rendőrség.

Kiderült, hogy a férfi egy lakásban foglalkozott az illegális kábítószernek minősülő növénnyel, ahol a rendőrök házkutatást tartottak. Két, kábítószer-termesztéshez kialakított fóliasátrat találtak, mellette pedig a már bezsákolt és „leszüretelt” növényt.

A pincét a férfi kannabisz neveléséhez alakította át, a falakat lefóliázta, a növények fejlődéséhez pedig egy speciális öntözőrendszert épített ki. Az alagsori kertészetben a rendőrök kannabisz cserjéket is találtak. A nyomozók összesen 3341 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, 22 gramm növénymagot és 15 tő kannabisz növényt foglaltak le, továbbá a férfi lakására is elmentek, ahol laptopot, mobiltelefont és további 7,43 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, 37 gramm hasisgyantát és 3723 gramm kábítószergyanús növénymagot találtak és foglaltak le.

A 36 éves budapesti B. Gergelyt az óbudai nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. 

Rovatok