Index Vakbarát Hírportál

Növelte a bíróság M. Richárd büntetését

2018. március 20., kedd 17:14

A másodfokú bíróság felemelte az M. Richárddal szemben kiszabott rendbírságot, így 50 ezer forint helyett 200 ezer forintot kell fizetnie, írja sajtóközleményében a Fővárosi Törvényszék. A halálos baleset okozásával gyanúsított férfi továbbra is házi őrizetben maradt.

A tavaly május 15-én okozott Dózsa György úti baleset miatt indult eljárás M. Richárd ellen. A szemtanúk szerint a vádlott egy fehér kabrióval nagy sebességgel rohant bele a másik, éppen kanyarodó Citroën oldalába, ami így egy buszmegállóba csapódott. A balesetben a Vízművek két munkatársa vesztette életét.

A férfi házi őrizetbe került, amit a bíróság ideiglenesen feloldott, hogy M. Richárd részt vehessen február 22-én 9.30-tól 13.30-ig egy előjegyzett orvosi kontroll vizsgálaton. A bíróság figyelmeztette őt arra, hogy a kórházat a legrövidebb úton közelítheti meg, ott csak a szükséges ideig tartózkodhat, majd a házi őrizet helyére azonnal vissza kell térnie. 

A gyanúsított az engedélyezett időben elment a kórházi vizsgálatra, azonban a hazafelé úton bement egy bevásárlóközpont éttermébe, ahol ismerősökkel találkozott. Ezzel megszegte a házi őrizet szabályait, 12:45-kor őrizetbe is vették.   

Az ügyészség szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva kérte az előzetes letartóztatását. Az elsőfokú bíróság azonban nem tartotta indokoltnak az előzetest, így a házi őrizet feltételeinek megszegése miatt csak 50 ezer forint rendbírságot szabott ki.

A másodfokú bíróság álláspontja azonban más volt, a gyanúsított büntetett előéletére és a szabályszegés jellege miatt felemelte a büntetést 200 ezer forintra. A végzés jogerős.

Rovatok