Index Vakbarát Hírportál

Nyilvánosak lesznek a hódmezővásárhelyi tao-pénzek

2018. március 20., kedd 19:52

A hétfői hódmezővásárhelyi közgyűlésen megállapodtak arról, hogy nyilvánosságra hozzák a helyi sportkluboknak utal tao-támogatásokat, írja a HVG. Márki-Zay Péter polgármester azt nyilatkozta, hogy Fekete Ferenc sporttanácsnokként gondoskodik arról, hogy a helyi klubok utalt tao-pénzek felkerüljenek a város honlapjára. Márki-Zay szerint 1,2 milliárd forint érkezett a sportcsapatoknak, ebből 200 milliót álltak helyi vállalkozók, egymilliárdot pedig külsős cégek.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy ugyan Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint jogellenes, hogy a polgármester diktafonnal rögzíti a közgyűléseket, erről minden beszélgetés előtt tájékoztatja munkatársait, és egyébként sem talált olyan jogszabályt, ami ezt tiltaná.

A sport tao évek óta a kormány egyik gyenge pontja, érvényes bírósági végzések ellenére sem hajlandó kiadni a gazdasági minisztérium, hogy milyen cégek, mennyit és milyen csapatoknak utaltak több millió, vagy akár milliárd forint értékben közpénzt. Erről itt lehet részletesebben olvasni.

Rovatok