Index Vakbarát Hírportál

Levelet kaptak a rendőrségtől a februári diáktüntetés résztvevői

2018. március 21., szerda 16:03 | aznap frissítve

Több olyan tizenéves is levelet kapott a belvárosi rendőrségtől, akik részt vettek a február 23-án tartott diáktüntetésen, írja a 444 (a lap a januári tüntetésről ír, de azóta kiderült: a februári demonstráció után intézkedett a rendőrség). Az V. kerületi Rendőrkapitányság azt írta, szabálysértési ügyben szeretné meghallgatni őket.

A 444 leközölt egy rendőrségi iratot is, amit egy 16 éves diák kapott, akit több társával együtt igazoltattak rendőrök a tüntetés után. A lapnak a tinédzser édesanyja elmondta, lánya és barátai a rendezvényt követően az úttesten vonultak, amikor rengeteg rendőr vette körül őket, és felvették az adataikat. Ennek a társaságnak volt a tagja Rékasi Zsigmond is, akinek otthonában a demonstráció másnapján rendőrök jelentek meg, és egy graffitire hivatkozva lefoglalták számítógépeit.

A diáktüntetők közül többen kaptak ugyanolyan értesítést, áprilisban szeretnék meghallgatni őket, mindannyiukat szabálysértési ügyben. A szülők közül többen úgy döntöttek, közösen a Társaság a Szabadságjogokért civil jogvédő szervezethez fordulnak segítségért.

Kommentelné? Hozzászólhat a cikkhez az Index Facebook-oldalán:

(Borítókép: Huszti István / Index)

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok