Index Vakbarát Hírportál

Lassú enyhülés indul meg a hétvégén

2018. március 23., péntek 12:38 | aznap frissítve

A hétvége még nem hozza el az igazi tavaszt, de lassan, fokozatosan enyhül az idő - írja az Időkép.hu a hétvégi előrejelzésében. 

Pénteken északon, északkeleten lesz a leghidegebb, de -10 fok alatti hőmérséklet már nem valószínű. Hajnalban itt -4, -8 fok, máshol -1, -4 fokot mértek. Napközben kisüt a Nap, de nyugaton kisebb eső, zápor, míg délkeleten eső, havas eső lehet. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, délkeleten lesz a leghidegebb.

Ahogy az OMSZ pénteki hőtérképén is látható, délkeleten még javában tart a tél:

Szombat hajnalban a Dunántúlon és keleten pára-, ködfoltok lehetnek, a naposabb reggelt követően napközben változóan, a középső területeken erősen felhős lesz az ég, rövid időszakokra süthet ki a nap. A fejlettebb gomolyfelhőkből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Kicsivel enyhébb lesz a hajnal, 0, -7 fok valószínű és továbbra is északkeleten várhatóak a legalacsonyabb értékek. Délután pedig 5, 10 fokos maximumokat mérhetünk.

Vasárnap naposabban indulhat a nap, délutánra megnövekszik a felhőzet, főleg a gomolyfelhőzet, néhol záporok is kialakulhatnak. A délkeletire forduló szél többfelé megélénkül. Délután 6, 11 fok várható, viszont tovább enyhül a reggel, +1, -5 fokos minimumok valószínűsít az Időkép előrejelzése.

És ne feledjék, vasárnap óraátállítás, hajnal 2-kor 3-ra kell előretekerni az óra kis mutatóját. 

Rovatok