Index Vakbarát Hírportál

Élet-halál között a Ferihegyen kiesett izraeli nő

2018. március 24., szombat 09:17

Továbbra is rendkívül súlyos az állapota annak az utasnak, aki pénteken esett ki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a vészcsúszdából. A Budapestről hajnalban Tel-Avivba induló gépen felszállást előtt füst jelent meg az utastérben. Mint utólag kiderült, nem a gép hibásodott meg, a füst kívülről, a hajtóművön keresztül jutott be, állítólag a több évtizedes reptéri vontatójárműből.

A pilóta azonnali kiürítést rendelt el., amikor pedig a hangosbemondó közölte, hogy mindenki hagyja el a gépet, pánik tört ki a fedélzeten. A Blikk úgy tudja, még kisebb verekedés is volt az utasok között, hogy ki éri el előbb a vészkijáratot. Az utasok felfújt csúszdán hagyták el a gépet, az egyik utast azonban súlyos baleset érte.

A Blikk értesülése szerint a nő már a csúszda végén tartott, amikor talán egy széllökés megdobta a csúszdát, ő pedig fejjel a betonba csapódott.

Frissítés: reptéren dolgozóktól úgy tudjuk, hogy széllökés helyett másról lehetett szó. A vészcsúszdákat eszerint eleve úgy tervezik, hogy a péntekinél jóval nagyobb szelet is kibírjanak. Van olyan információ, hogy az izraeli repülőgép hajtőművét nem állította le a pilóta, a szerencsétlenül járt nőt az fújta le a csúszdáról.

Egy 39 éves izraeli nőről van szó. Őt életveszélyes koponyasérüléssel a Merényibe vitték, ahol az idegsebészeten azonnal megoperálták. Az áldozat a Blikk szerint továbbra is élet és halál között lebeg.

Az ügyben a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Rovatok